Wpisy

  • niedziela, 14 września 2014
    • Naprawa i serwis piecy elektrycznych, gastronomicznych (konwekcyjno-parowych) w Warszawie i okolicach.

      Naprawa i serwis  piecy elektrycznych, gastronomicznych (konwekcyjnych,parowych,konwekcyjno- parowych,indukcyjnych,piekarników) w Warszawie i okolicach. tel.783904049

                                    Naprawa i serwis  piecy elektrycznych, gastronomicznych (konwekcyjnych,parowych,konwekcyjno- parowych,indukcyjnych,piekarników) w Warszawie i okolicach.

       

      piec konwekcyjny : Budowa tekiego pieca nie jest zbyt skomplikowana.Taki piecy przeważnie zbudowany jest z komory wyposażonej w termoobieg oraz system grzewczy ,a drugą zaletą tego pieca jest jego układ nawilżający, dbający o odpowiednią wilgotność potraw.Oczywiście standardem takiego urządzenia są sondy i układ sterowniczy służący do kontroli pracy pieca.


      piec konwekcyjno-parowy : Tego rodzaju piec jest rozwinięciem pieca konwekcyjnego do którego dodano funkcję naparowywania komory.Główną zasadą  działania takiego urządzenia jest gorące powietrze które jest przetłaczane przez komorę pieca, wymuszając ruch poziomy, następnie powietrze przetłaczane jest przez filtry oczyszczające je z drobinek tłuszczu i ponownie trafiają do wentylatorów.kolejną zaletą takiego systemu jest pozioma cyrkulacja powietrza,ktora skraca czas obróbki  żywnosci,oraz nadmimenemu wysuszenia potrawy  i odtłuszczanie gwarantujące nieprzenikanie zapachów (głównie przez tłuszcze) oraz równomierną temperaturę w komorze.Możliwoscią tego urządzenia jest nie tylko gotowanie i pieczenie ale także regeneracja pożywienia i jest o wiele bardziej enerooszczedna od klasyczego pieca konwekcyjnego.


      piekarnik : Konstrukcja piekarnika gastronomicznego jest bardzo prosta,posiada o wiele mniej funkcji niż piece konwekcyjne i konwekcyjno-parowe.Standardem tego urządzenia jest system grzewczy składający sie z kompletu grzałek znajdujących sie przeważnie na dole i po bokach komory (podobnie jak w piecach wielofunkcyjnych) 

       

      podsumowanie : kazdy rodzaj pieca gastronomicznego  czy to konwekcyjny,konwekcyjno-parowy,piekarnik wymagane jest przyłącze prądu jednofazowego 230, trójfazowego 400V (siła),odprowadzenie ścieku na wysokości podstawy pieca, przyłącze wody,okap odprowadzający opary.Gdy urzadzenie ulegnie awari , nie nalezy naprawiać  sprzętu  gastronomicznego samemu tylko zaopatrzyć się w usługę elektryczną u fachowca takiego jak ja (elektryk z 20 letnim stażem).pozdrawiam i zapraszam Lucjan Dobosz tel.783904049.

       

      http://elektrykwawa.blox.pl

      http://elektrykwawa.turio.pl

  • poniedziałek, 08 września 2014
    • naprawa frytkownic gastronomicznych warszawa / nowy dwór mazowiecki tel. 783 904 049

      naprawa frytkownic gastronomicznych warszawa / nowy dwor mazowiecki

       tel. 783 904 049


       naprawa frytkownic warszawa ,nowy dwor mazowiecki


      frytkownica - jest to jedno z najpopularniejszych urządzeń służące do pieczenia żywności w głębokim oleju,będące na wyposażeniu w restauracjach.badz barach szybkiej obsługi,odróżniamy dwa typy tego urządzenia gastronomicznego -wersja elektryczna i gazowa o pojemnosci od 1 do 8 l,(w  wersji przemyslowej oczywiście  wieksza )a takze od 1 do nawet 4 komor.


      frytkownica elektryczna- charakteryzuje sie tym ze do podgrzewania komory w ktorej znajduje sie olej  używana jest grzalka elektryczna o napieciu przewaznie 230v .moc grzalki zalezy od pojemnosci komory ,bądź ilosci tychże komór , ale przewaznie dochodzi do 3200 w (górny pułap mocy) Jakie  urządzenie wybierzemy zależy oczywiście od potrzeb lokalu,przy malej knajpie z niewielka liczba klietow wystarczy nieduza - ceny takiego produktu wachaja sie od kilkuset do kilku tysięcy,jezeli lokal jest duży ze sporym ruchem gości  to inwestujemy w sprzęt o wysokiej wydajności i trwałości - przedzial cenowy od kllku do kilkunastu tysięcy zlotych, 


      frytkonica gazowa-jest urządzeniem podgrzewajacym komore z olejem za pomocą palnika gazowego umieszczonego pod dnem urządzenia za pomocą gazu doprowadzonego przeważnie z butli gazowej.poobnie jak w przypadku frytkownicy elektrycznej,tak i przy gazowej wazne sa "parametry" zalezne od wielkosci lokalu lub przeplywie gosci .przedzial cenowy od kilkuset do kilkunastu tysięcy zlotych,


      podsumowanie:Ważne ,aby przy wyborze  kupna frytkownicy kierować  sie  nie  ceną ,a np.trwałością produktu - wykonaną ze stali szlachetnej (nierdzewna),energooszczedna z solidną grzałką  (elektryczna) najlepiej na co onajmniej 3 letniej gwarancji .Produkty tworzone z mysla o lokalach gastronomicznych sa zdecydowanie lepiej wykonane niz ich domowe odpowiedniki .Nie ma urządzenia gastronomicznego, o którym można powiedzieć, że jest bezawaryjne – to po prostu niemożliwe. Zatem i frytownica elektryczna bądź  gazowa nie jest urządzeniem, które nigdy nie ulega awariom,więc jesli frytkownica jest uszkodzona-nie działa, nie należy brać sie za majsterkowanie,ponieważ grozi to  porażenie prądem i pożar w przypadku gazu. tylko zostawić to fachowcom takim jak ja (elektryk z 20 letnim  stazem).zapraszam i polecam Lucjan Dobosz.
      

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Autor(ka):
      elektrykwaw
      Czas publikacji:
      poniedziałek, 08 września 2014 17:41